Vytvořte si na zahradě vhodné místo pro sebe a přátele


Pokud máte zahradu, měli byste alespoň uvažovat o zařízení si nějaké formy venkovního posezení. Takovýto plácek se může hodit k mnoha příležitostem.

Vytvořte si na zahradě vhodné místo pro sebe a přátele

Zahradní prostor skýtá pro jeho majitele nebývalé možnosti. Čím větší je, tím více je možné realizovat nápadů. Můžete ze zahrady udělat třeba ovocný sad nebo pěstírnu zeleniny. Klidně rovněž může fungovat i jako hřiště pro děti. Je to mnohem lepší než chodit do parku. Ať už si vyberete kteroukoliv variantu, určitě byste si měli vybudovat na zahrádce i plácek na sezení. Nemusí se jednat o nic okázalého, ale pokud máte dostatečné množství místa a prostředků, tak se klidně rozmáchněte.

Pergola u domu

Venkovní posezení potřebuje hlavně vhodný nábytek. V případě, že nechcete příliš utrácet, můžete nakoupit levné plastové židle, respektive stůl. Je pravda, že nevypadají jako nic moc, ale sedět se na nich dá a svůj účel tedy plní. Daleko dražší, ale také mnohem elegantnější je třeba ratanový nábytek, který se dá rovněž koupit docela levně, když znáte dobré antikvariáty. Rozhodně byste však neměli řešit pouze sezení, ale také se trochu zamyslet i nad nějakou formou střechy.

Déšť může snadno narušit rodinnou slezinu i relaxaci o samotě. Navíc ani sluneční paprsky nejsou vždy příjemné, zvláště pak v letních měsících je dobré se jim dlouho nevystavovat. Je tedy jasné, že zastřešení by mělo odolat jak slunci, tak i vodě. K tomu se nejvíce hodí pergola u domu Pergoly-trutnov. Může se vám zdát, že se jedná až o příliš velkou investici a třeba takový slunečník by vyšel finančně mnohem lépe. To je sice pravda, ale slunečník si neporadí s deštěm. Navíc pergola má nejen chránit, ale také fungovat jako dekorativní prvek.

Pergola u plotu

Z toho důvodu není dobré koupit první, která se vám zalíbí, ale vybírat trochu pečlivěji. Je vhodné přemýšlet nejen nad designem, ale rovněž také nad materiálem. Třeba takové dřevo vypadá skvěle za všech situacích a na všech modelech, ale na druhou stranu je potřeba takovou konstrukci pravidelně ošetřovat speciálními nátěry. Je to sice jen dvakrát do roka, ale ne každý po tom touží.

Pokud máte zahradu, měli byste alespoň uvažovat o zařízení si nějaké formy venkovního posezení. Takovýto plácek se může hodit k mnoha příležitostem. Vytvořte si na…